miercuri, 25 august 2010

When the moon hits your eyes, like a big squere pizza pie

Pentru ca in frigider de cateva zile bantuiau niste ciuperci, pe care in mod normal le-am incorpora intr-o omleta de care nu aveam pofta, si pt ca pe Closet Cooking gasisem aluatul de pizza, am zis, what the hell..si m-am apucat.
Mai intai am facut, sorbind cu mare interes fiecare pas*, aluatul pe care l-am lasat la rece cam 2 ore.
Cu 5 min inainte sa-l scot din frigider, m-am apucat constiincios sa-mi aleg podoabele de deasupra...niste ciuperci usor calite, niste rondele de ceapa si ele usor calite suficient cat sa fie dulci, deloc iuti dar inca crocante, niste bacon usor calit si el. Apoi am executat niste branza si cascaval pe razatoare, niste rosii, am taiat rondele ardeii, si cam atat parca.
Am scos aluatul, m-am clatit cu putin ulei de masline pe maini si cu pumnii am rasucit aluatul in aer..problema mea era tava..patrata. Cu chiu, cu vai, am reusit sa intind foaia..am tinut-o 5 min la cuptor.
Apoi am scos-o si am mozolit-o cu sos de rosii, am intins branza/cascavalul si baconul, ardeii, rondelele de ceapa, ciupercile.Dupa ce toata lumea era in locul ei, le-am mai dat niste cascaval ras.
Apoi la cuptor 20,25 min. Spre sfarsit as fi pus niste busuoic sau menta verde, daca as fi avut.




Ca cititor culinar, nu vad nimic deosebit in ce am scris mai sus, dar avand in vedere ca am facut totul pentru prima oara cu un ciudat sentiment de previous experience..pe care nu o am..am simtit nevoia sa povestesc despre.
Am servit niste vin rosu langa.




Dimineata am mai gasit o bucata, ceea ce m-a starnit sa scriu..blatul era ok.



* descopeream instinctele culinare.
** chiar era luna mega plina, incandescenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu